Information

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut rhoncus risus mauris, et commodo lectus hendrerit ac. Nam consectetur velit et erat fermentum aliquet. In laoreet, sem sit amet faucibus pulvinar, purus tellus tincidunt ex, vel blandit nibh dui sit amet justo.

Recent Posts

iRobot Braava jet™
Hvala Okay.si!
Primož & Katja

Primož

Že od nekdaj sem velik ljubitelj živali. V zgodnjem otroštvu smo imeli doma lipicanca, kasneje pa tudi muce in različne glodalce. Želja po psu pa je bila kljub ostalim živalim vedno prisotna. Tako je padla družinska odločitev in ko sem dopolnil 12 let je v naš dom prišla mešanka s škotskim ovčarjem po imenu Dona. S skrbjo zanjo sem se ogromno naučil, predvsem odgovornosti in aktivnost, ki sem jo moral vedno izpolniti. Po pouku sva šla vedno na sprehod ne glede na vreme in druge okoliščine. Z Dono še nisem bil posebej aktiven v kinologiji, kar pa se je spremenilo, ko se nama je s Katjo pridružila Švicarska bela ovčarka Bela. Takoj smo se vpisali v malo šolo in nadaljevali s šolanjem po višjih programih. Tako je Bela do tega trenutka uspešno opravila celo vrsto izpitov (izpit osnovne šole BBH, poslušnost RO1, zelo natančna poslušnost FCI OB1, delovni izpit službenih psov IPO VO, sledarski izpit IPO FPr3). Aktivni smo tudi na tekmovanjih sledenja in poslušnosti. Po enakih stopinjah stopata tudi Belina hčerka Alfa in naš najmljaši član Quantum.

S Katjo sva tudi ponosna vzreditelja Švicarskih belih ovčarskih psov in lastnika ter ustanovitelja psarne vom Weissen Unterberg. So pa najini psi v prvi vrsti najini družinski član in tako se za legla odločamo le občasno.

Delo s kuži mi je v veselje, tako se z najinimi pasjimi gosti prav tako ukvarjam z pravo mero ambicioznosti in hkrati upoštevam želje lastnika ter potrebe kuža. Ker pa nikoli ne znaš vsega se redno izobražujem v kinološki in povezanih smereh tako v Sloveniji kot v tujini.

– oskrbnik hišnih živali z upravljanim strokovnim usposabljanjem po programu UVHVVR
– vodnik psa spremljevalca
– vodnik terapevtskega psa
– licinciran inštruktor Kinološke zveze Slovenije za disciplino: sledenje
– vzreditelj Švicarkskih belih ovčarjev “vom Weissen Unterberg

– 19. 01. 2019: KD Domžale: delo službenih psov po programu IGP, Domžale, SLO
– 18.-20. 5. 2017: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke: Stokovna ekskurzija in ogled terapij s pomočjo različnih vrst živali v rehabilitacijskem centru Rehab Basel, Basel, CH
– 17. 9. 2016: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke: Strokovno izobraževanje o programu R.E.A.D., disleksiji in drugih motnjah pri branju, Ljubljana, SLO
– 23. 4. 2016: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke: Vodenje terapevtskega psa, Vrhnika, SLO
– 12. & 13. 3. 2016: Slovensko društvo za terapijo s pomočjo psov Tačke Pomagačke: Osnove dela s terapevtskim psom, Ljubljana, SLO- 17. 05. 2015: Sharon Ronen: Delo z mladiči, Grosuplje, SLO
– 05. 10. 2014: Trgovinska zbornica Slovenije: Izobraževanje za oskrbnika hišnih živali, Ljubljana, SLO

KATJA

Kuži me spremljajo že od zgodnjega otroštva. Dolgoletna želja po štirinožnem spremljevalcu se mi je izpolnila za 7. rojstni dan, ko je v moje življenje vstopil pudeljček Lumpi. Od tistega trenutka dalje sva postala nerazdružljiva priljatelja. Odgovornost, skrb za druge, spoštovanje, so vrednote in odlike, ki me jih je naučil in za kar mu bom vedno hvaležna. 

Kmalu po “osamosvojitvi”, se nama je s Primožom pridružila Švicarska bela ovčarka Bela. In prav ona je kriva, da sva se oba s Primožem začela aktivno ukvarjati s kinologijo. Že takoj ob njenem prihodu smo začeli z aktivnim šolanjem, sledili so opravljeni izpiti (izpit osnovne šole BBH, poslušnost RO1, zelo natančna poslušnost FCI OB1, delovni izpit službenih psov IPO VO, sledarski izpit IPO FPr3) in aktivno udeleževanje tekmovanj poslušnosti in sledenja. Prav Bela in njen karakter in zdravje sta kriva, da sva se pobližje spoznala tudi z vzrejo. Sva lastnika vzreje vom Weissen Unterberg, ker pa so najini kuži, del najine družine in družinski člani, imamo legla sicer le občasno.

Učenje novih stvari mi je v izziv, dolgčas pa najhujša stvar, ki se mi lahko zgodi. Zato se redno udeležujem novih izobraževanj in seminarjev v Sloveniji in tujini. Svoje znanje preizkušam na državnih in mednarodnih tekmovanjih poslušnosti in sledenja. In prav vsak kuža, ki pride v varstvo mi je v izziv, v neskončno veselje, kako njegov čas pri nas spremeniti v nepozabne počitnice in vesel spomin.

– licencirana inštruktorica Kinološke zveze Slovenije za disciplin: FCI Obedience
– inštruktorica online tečajev za pse: Doggy Unifursity
– vodnica psa spremljevalca
– vzrediteljica Švicarskih belih ovčarjev “vom Weissen Unterberg”

– 18. 01. 2019: KD Domžale: delo službenih psov po programu IGP, Domžale, SLO
– 1. -4. 11. 2018: International Obedience camp, Smiling dog international, Italy
– 20. 05. 2017: Doro Seidenschmiedt: FCI Obedience, Ljubljana, SLO

– 28. 02. 2017: Cesar Milan: Vedenjska psihologija psov, Munchen, GER
– 30.01.2016 – 30.06.2016: Izobraževanje za strokovni kader KZS in pridobitev licence inštruktorja Obedienca, Ljubljana & Grosuplje, SLO
– 02. & 03.07.2016: Bart Bellon: NePoPo, Bedburg-Hau, GER
– 17. 05. 2015: Sharon Ronen: Delo z mladiči

MENI

error: Content is protected !!