Pasja prehrana

Eno najpogostejših vprašanj, ki jih dobiva na spoznavnih obiskih pred varstvom psov je kaj vse pripraviti in spakirati v kovček ob prihodu vašega kuža v Pasjo hišo. Podroben seznam in najin pogled sva opisala v tejle objavi, prehrana pa je zagotovo tematika, ki si zasluži nekaj več besed.

Tako kot imamo ljudje vsak svoj način prehranjevanja, si tudi vsak lastnik za svojega psa izbere prehrano, ki jima kar najbolje ustreza in meni, da je za njegovega psa najprimernejša. Pri tem smo si seveda različni, pomembno nam je, da je hrana za psa čim bolj kvalitetna in zdrava, da jo imajo naši kužki radi in da je hkrati tudi praktična za serviranje. Izbire na trgu je praktično neomejeno, od klasičnih briketov najrazličnejših okusov in znamk, do hladno-stiskanih peletov, kuhane hrane, mokre hrane in v zadnjem času vse bolj popularne surove prehrane.

Kot verjetno vsak pasji lastnik dobro ve, je lahko menjava hrane za psa stresna, spremljajo jo lahko celo prebavne težave in slabše počutje psa. Ker si vsi želimo, da bo varstvo psa za vašega kuža čim bolj prijetna izkušnja, si ne želiva, da mu v tem času ponagaja trebušček in zato priporočava, še posebej pa za kuže, ki imajo alergije, da s seboj v varstvo prinesete svojo hrano. V kolikor je vaš kuža na BARF ali kuhani prehrani, mu jo z veseljem postreževa tudi pri nas, saj je vsakodnevno na jedilniku tudi pri najinih kosmatinčkih in imava vedno sveže zaloge. Na voljo imava tudi visokokvalitetne hladno-stiskane pelete Nizozemskega proizvajalca Prins, ki so še posebej lahko prebavljivi in primerni tudi za alergike in mladičke, saj jo praktično vsi kužki zelo dobro prebavljajo.

katja

error: Content is protected !!